در اين مطلب ما سعي کرديم شما را با مزايا و معايب سازه هاي فولادي در سايت آرين تيس آشنا کنيم.


مزاياي سازه هاي فولادي


مقاومت زياد:


مقاومت قطعات في زياد بوده و نسبت مقاومت به وزن از مصالح بتن بزرگتر است به اين علت در دهانه هاي بزرگ سوله ها و ساختمان هاي مرتفع ساختمان هايي که بر زمين هاي سست قرار ميگيرند حائز اهميت فراوان مي باشد.


خواص يکنواخت:


ف در کارخانجات بزرگ تحت نظارت دقيق تهيه مي شود يکنواخت بودن خواص آن مي توان اطمينان کرد و خواص آن بر خلاف بتن با عوامل خارجي تحت تاثير قرار نميگيرد


اطمينان در يکنواختي خواص مصالح در انتخاب ضريب اطمينان کوچک موثر است که خود صرفه جويي در مصرف مصالح را باعث مي شود


دوام:


دوام فولاد بسيار خوب و مناسب است ساختمان هاي في که در نگهداري آن دقت گرددبراي مدت طولاني قابل بهره برداري خواهد بود.


خواص ارتجاعي:


خواص مفروض ارتجاعي فولاد با تقريب بسيار خوبي مصداق عملي دارد فولاد تا تنش هاي بزرگي از قانون هوک به خوبي پيروي مي کند مثلا ممان اينرسي يک مقطع فولادي را مي توان با اطمينان در محاسبه وارد نمود حال اينکه در مورد مقطع بتني ارقام مربوطه چندان معين و قابل اطمينان نمي باشند.


شکل پذيري:


از خاصيت مثبت مصالح في شکل پذيري ان است که قادرند تمرکز تنش را در واقع علت ترد و شکننده در مقابل اين نيروها فوق العاده ضعيف اند يکي از عوامل که در هنگام خرابي عضو خود خبر داده و از خرابي ناگهاني و خطرات ان جلوگيري مي کند.


پيوستگي مصالح:


قطعات في با توجه به مواد متشکله آن پيوسته و همگن مي باشد ولي در قطعات بتني صدمات وارده در هر زله به پوشش بتني روي سلاح ميلگرد وارد مي گردد ترک هاي که در پوشش بتن پديد مي ايد قابل کنترل نبوده و احتمالا ساختمان در پس لرزه يا زله بعدي ضعف بيشتر داشته و تخريب مي شود.


انفجار:


در ساختمان هاي بارهاي وارد توسط اسکلت ساختمان تحمل شده از قطعات پرکننده مانند تيغه ها و ديوارها استفاده نمي شود نيروي تخريبي انفجار سطوح حائل را از اسکلت جدا مي کند و انرژي مخرب اشکار مي شود ولي ساختمان کلا ويران نخواهد گرديد در ساختمان هاي بتن مسلح خرابي ديوارها باعث ويراني ساختمان خواهد شد.


تقويت پذيري و امکان مقاوم سازي :


اعضاي ضعيف ساختمان في را در اثر محاسبات اشتباه تغيير مقررات و ضوابط اجرا ميتوان با جوش و يا پرچ و يا پيچ کردن قطعات جديد تقويت نمود و يا قسمت يا دهانه هاي اضافه کرد.


شرايط اسان ساخت و نصب:


تهيه قطعات في در کارخانجات و نصب آن در موقعيت شرايط جوي متفاوت با تمهيدات لازم قابل اجرا است.


سرعت نصب:


 


سرعت نصب قطعات في نسبت به اجزا قطعات بتني مدت زمان کمتري مي طلبد.


 


پرت مصالح:


با توجه به تهيه قطعات از کارخانه پرت مصالح نسبت به تهيه و بکار گيري بتن کمنر است.


وزن کم:


ميانگين وزن ساختمان فولادي را مي توان بين 245- 390 کيلوگرم بر متر مربع و يا بين 80 تا 128 کيلوگرم برمتر مکعب تخمين زد در حالي که در ساختمان هاي بتن مسلح اين ارقام به ترتيب بين 480 تا 780 کيلوگرم بر متر مربع يا 160 تا 250 کيلوگرم بر متر مکعب مي باشد.


اشغال فضا:


در دو ساختمان مساوي از نظر ارتفاع و ابعاد –ستون و تيرها ي ساختمان هاي في از نظر ابعاد کوچکتر از ساختمان هاي بتني مي باشد سطح اشغال يا فضا مرده در ساختمان هاي بتني بيشتر ايجاد مي شود.


ضريب نيروي لرزه اي:


حرکت زمين در اثر زله موجب اعمال نيروهاي دروني در اجزا ساختمان مي شود بعبارت ديگر ساختمان بر روي زمين که به صورت تصادفي و غير همگن در حال ارتعاش است بايستي ايستايي داشته و ارتعاش زمين را تحمل کند در قاب هاي بتن مسلح که وزن بيشتر دارد ضريب نيروي لرزه اي بيشتر از قاب هاي في است تجربه نشان ميدهد که خسارت وارده بر ساختمان هاي کوتاه و صلب که در زمين هاي محکم ساخته شده اند زياد است.


در حالي که در ساختمان هاي بلند و انعطاف پذير انهايي که در زمين هاي نرم ساخته شده اند صدمات بيشتري از زله ديده اند به عبارت ديگر در زمين هاي نرم که دوره ارتعاش نسبتا بزرگ است ساختمان هاي کوتاه نتيجه داده اند و برعکس در زمين هاي سفت با دوره کوچک ساختمان هاي بلند احتمال خرابي کمتر دارند.


معايب سازه هاي فولادي


ضعف در دماي زياد:


مقاومت ساختمان في با افزايش دما کاهش يافته اگر دماي دماي اسکلت في از 500 به 600 درجه سانتي گراد برسد تعادل ساختمان به خطر مي افتد.


خوردگي و فساد ف در مقابل عوامل خارجي:


قطعات مصرفي در ساختمان في در مقابل عوامل جوي خورده شده و از ابعاد آن کاسته مي شود و مخارج نگهداري و محافظت آن زياد است.


تمايل قطعات فشاري به کمانش:


با توجه به اينکه قطعات في زياد و ابعاد مصرفي معمولا کوچک است تمايل به کمانش در اين قطعات يک نقطه ضعف به شمار مي آيد.


جوش نامناسب:


در ساختمان هاي في اتصال قطعات به همديگر با جوش – پرچ – پيچ صورت مي گيرد استفاده از پيچ و مهره و تهيه و ياخت قطعات در کارخانجات اقتصادي ترين و فني تري کار مي باشد.که در کشور ما براي ساختمان هاي متداول چنين امکاني وجود ندارد اتصال با جوش به علت عدم مهارت کافي جوش کاران استفاده از ماشين الات قديمي عدم کنترل توسط مهندس ناظر گران بودن هزينه آزمايش جوش . . بزرگترين ضعف مي باشد.


 


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

زندگی مجازی من خيزش ملي در حمايت از کالاي ايراني پایه بنا ساز Silohtcs محمود نامي http://www.chaypare.blog.ir Joe پوچی مجله خبری خبرواژه