در مواردي براي تقويت و مقاوم‌سازي سازه هاي بتني نياز است کاشت ميلگرد در بتن است. يکي از مهمترين تحولات در ساخت و ساز سازه هاي بتني قابليت اتصال بتن جديد به قديم و اتصال اجزا و سازه هاي فولادي به سازه هاي بتني موجود با استفاده از روش کاشت آرماتور و بولت مي‌باشد. اتصال و چسب کاشت تعبيه شده بين دو المان، مي‌بايست جوابگوي نيروهاي وارده به دو المان را از هر لحاظ دارا باشد. در مجموع روش کاشت بولت و آرماتور يکي از کاربردي ترين و اقتصادي ترين روش‌هاي تقويت سازه مي‌باشد که امکان اصلاح نواقص اجرائي و اعمال تغييرات نقشه‌هاي اجرائي و يا در طرح هاي مقاوم سازي ساختمان ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد. داشتن دانش کافي طراحي و اجراي کاشت ميلگرد و آرماتور در بتن از اهميت بالائي برخوردار است. در اين ميان انتخاب نوع چسب کاشت ميلگرد نيز جهت ايجاد اتصال هرچه بهتر بين بتن و آرماتور از اهميت بسزائي برخوردار است. در بيشتر موارد همچنين اجراي سيستم کاشت بايد به صورتي انجام پذيرد که مقاومت کششي بيشتر از مقاومت کششي ميلگرد داشته باشد   .


 


کاشت آرماتور و کاشت بولت به سه روش زير انجام مي‌شود:


1- کاشت آرماتور و بولت با استفاده از مواد پايه سيماني


2- کاشت بولت و آرماتور با استفاده از چسب کاشت اپوکسي (چسب کاشت شيميايي)


3- کاشت آرماتور و بولت با استفاده از مهار مکانيکي


 


روش کاشت آرماتور با استفاده از مواد پايه سيماني


در پروژه‌هاي ساختماني به دليل فراموشي در تعبيه ريشه‌هاي ستون يا ديوار برشي، اجراي ستون در محل‌هايي غير از محل استقرار ستون در نقشه، رفع خطا در محل ميلگردهاي انتظار و بالاخره عمليات بهسازي و بازسازي ساختمان از روش کاشت پايه سيماني استفاده مي‌شود (در جاهايي که مقاومت کششي زيادي در ميلگردهاي کاشت شده نياز نيست). در روش کاشت آرماتور و بولت در بتن سوراخي به قطر 5 ميليمتر بزرگتر از قطر ميلگرد و به طول مهاري آن و يا بيشتر با استفاده از دستگاه مغزه‌گير، در بتن ايجاد مي‌شود و داخل آن با حجم دو سوم حفره، ملات روان پر مي‌گردد. ملات روان داراي مواد منبسط شونده و روانساز مي‌باشد. پس از پر نمودن سوراخ، آرماتور و يا بولت به کمک جک هيدروليک با فشار به داخل سوراخ رانده شود. مواد داخل حفره در مدت زمان لازم عمل‌آوري مي‌گردد تا ملات به مقاومت مورد نياز برسد. بديهي است اگر آرماتور يا بولت کاشت شده آجدار بوده و محيط سوراخ مضرس شده باشد مقاومت کششي آن رضايت بخش‌تر خواهد بود.


 


روش کاشت بولت و روش کاشت آرماتور با استفاده از مواد اپوکسي


روش کاشت آرماتور و بولت با استفاده از مواد پايه اپوکسي همانند روش کار کاشت با مواد پايه سيماني است که در آن به جاي سيمان از رزين اپوکسي يا چسب کاشت آرماتور و بولت استفاده مي‌شود. با توجه به چسبندگي فوق‌العاده زياد چسب‌هاي کاشت اپوکسي بتن، بديهي است که قطر سوراخ و طول مهاري کوچکتر خواهد شد، در نتيجه عمليات سوراخ‌کاري سهل تر مي‌گردد. اما قيمت مواد کاشت اپوکسي گرانتر از مواد پايه سيماني است. چسب‌هاي کاشت آرماتور اپوکسي قدرت گيرش فوق‌العاده زيادي به سطح بتن و فولاد دارند. بنابراين آنها را نمي‌توان به صورت ترکيب کامل بسته‌بندي و حمل نمود، زيرا به سرعت مي‌گيرند و فاسد مي‌شوند.


   مراحل روش اجراي کاشت آرماتور و بولت عموماً به شرح زير است:


           محاسبه ابعاد سوراخ براي استقرار آرماتور و يا ميلگرد


           ايجاد سوراخ مورد نياز با ابزار مناسب،


           تميز نمودن گرد و غبار ناشي از حفاري با استفاده از دستگاه مکنده يا برس موئي،


           زدودن هرگونه چربي و مواد روغني، دانه‌هاي سست و يا سطوح فاقد استحکام و رطوبت از سطوح داخلي سوراخ،


           ترکيب نمودن اجزا چسب کاشت ميلگرد درون نازل،


           تزريق چسب کاشت آرماتور تا ميزان دو سوم حجم حفره،


           نصب رول بولت به صورت چرخشي داخل سوراخ کاشت بولت،


           تميز نمودن مواد اضافي بيرون ريخته از دهانه سوراخ با کاردک و يا ابزار ديگر،


           زمان عمل‌آوري بر اساس درجه حرارت محيط مي‌باشد که پس از گذشت اين زمان، بارگذاري قابل اعمال است.


 


انواع روش هاي نصب و اجراي کاشت ميلگرد


سيستم هاي متفاوتي در بازار وجود دارد که بر اساس نوع رزين چسبي که ترکيب آنها بکار گرفته شده و نحوه نصب و کاربرد، دسته‌بندي مي‌گردند. چسب کاشت شيميايي بولت يا چسب کاشت شيميايي آرماتور به صورت دو يا سه جزئي توليد مي‌گردند. در بعضي حالات اين مواد بصورت جدا داخل کپسول تعبيه مي‌شوند و در بعضي موارد به صورت چسب هاي کاشت کارتريجي يا به صورت فله اي مي‌باشند که در اين حالت خمير کاشت بولت و آرماتوردر بسته بندي‌هاي متنوع عرضه مي‌گردند. در تمام اين سيستم ها يک سوراخ ايجاد شده و سپس تميز مي‌گردد. روند تميز کردن بسته به نوع محصول متفاوت است. در بسياري از موارد سوراخ مي‌بايست با استفاده از فرچه يا پمپ تميز گردد.


در سيستم هاي تزريق رزين و چسب کاشت ميلگرد، با استفاده از يک ابزار تزريق، سوراخ ايجاد شده با رزين و يا چسب پر مي‌شود. دو جزء سازنده چسب کاشت در حين تزريق به صورت خودکار ترکيب مي‌شوند. اين اجزاء شامل مواد آلي اپوکسي، پلي استر و وينيل استر، سيماني و ترکيبات آلي- غيرآلي است. ميلگردها بعد از پرکردن سوراخ ها با يک حرکت پيچشي به داخل سوراخ وارد مي‌گردد.


 


علاوه بر اين از سيستم هاي کپسول شيشه اي کاشت ميلگرد نيز استفاده مي‌شود. اين کپسول ها حاوي موادي هستند که ترکيبات رزيني آن در بخش محصولات و چسب کاشت ميلگرد توضيح داده شد. اين کپسول ها در داخل سوراخ قرار داده مي‌شوند و سپس ميلگرد يا بولت با استفاده از چکش به داخل سوراخ وارد مي‌شود، که باعث مي‌شود کپسول شکسته و در نتيجه کپسول ها از بين رفته، رزين و ماده سفت کننده ترکيب مي‌شوند.


 


مراحل اجراي کاشت شيميايي ميلگرد يا کاشت شيميايي آرماتور


           انتقال بار در سيستم روش کاشت ميلگرد


           ميلگردهاي مهاري در روشکاشت ميلگرد براساس کاربرد به دو نوع تقسيم مي‌شوند:


           ميلگردهاي مهاري در بتن بدون اتصال تقويت شده: اين ميلگردها بار را همانند بولت هاي مهاري به بتن منتقل مي‌کنند.


           ميلگردهاي مهاري در بتن با اتصال تقويت شده: اين ميلگردها همانند وصله هاي تقويتي عمل مي‌کنند.


 


کاشت آرماتور به کمک مهار مکانيکي


در اين روش همانند روش‌هاي قبلي ابتدا سوراخي به قطر حدود دو ميليمتر بزرگتر از قطر آرماتور در بتن ايجاد مي‌گردد، سپس آرماتور را با مهار مکانيکي داخل سوراخ قرار مي‌دهند. اين آرماتور درانتهاي خود داراي پره‌هاي مخصوصي است که با چرخاندي پيچ بالاي آرماتور باز مي‌شوند و به جدار سوراخ مي‌چسبند. آرماتور آنقدر سفت مي‌گردد تا پره‌ها تا جايي که ممکن است به ديوار بچسبند. در اين روش نيز طول مهار بسيار کوتاه است. شايد اين روش کاشت آرماتور و پيچ براي بارهاي ديناميکي مناسب نباشند، چون پره‌ها مي‌توانند بتن محيطي خود را خرد نمايند ولي به هر حال در کارهاي استاتيکي جزء روش هاي کاشت بولت و آرماتور بسيار عالي هستند. هر نوع آرماتور مکانيکي بر حسب قطر و مقاومت ميلگرد داراي نيروي برشي و کششي مجاز مي‌باشد که توسط کارخانه سازنده ارائه مي‌گردد.


 


 جهت مطالعه کاشت ميلگرد با چسب هيلتي روي لينک کليک کنيد.


 


 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کاشت ,آرماتور ,بولت ,سوراخ ,استفاده ,ميلگرد ,کاشت آرماتور ,کاشت ميلگرد ,داخل سوراخ ,کاشت بولت ,مواد پايه ,•           ميلگردهاي مهاري
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سناتور ملودی رمز ارز و ارز ديجيتال طراحی سایت ، سئو ،تبلیغات در گوگل Michael ارز ديجيتال tavafi دانلود آهنگ جديد ايراني Janet . Kim